ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΔΟΣ 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική ημερίδα του έργου ΟΔΟΣ2020 την Παρασκευή 3 Ιουνίου, όπου παρουσιάστηκε η πρωτοποριακή τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την ελληνική κοινοπραξία. Η καινοτομία που αναπτύχθηκε στο έργο παρέχει τη δυνατότητα αποστολής στατικών, δυναμικών πληροφοριών ασφαλείας και της κατάστασης τόσο του οδοστρώματος όσο των επικρατουσών περιβαλλοντικών συνθηκών στους οδηγούς και τους διαχειριστές των δρόμων.

Την ημερίδα προλόγισαν οι κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος – ΥΠΕΝ και κ. Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών – Υπ. Υποδομών, καθώς επίσης η κα Λαβδή Νικολέτα, Αστυνόμος Β’, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης – Α.Ε.Α. και ο κ. Αριστοφάνης Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της ένωσης ελληνικών αυτοκινητοδρόμων Hellastron.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ευφυές ολοκληρωμένο σύστημα, προϊόν ελληνικής πατέντας, από την επιστημονική υπεύθυνη του έργου Δρ. Μαρία Γκέμου του ΕΚΕΤΑ/ ΙΜΕΤ (συντονιστής της κοινοπραξίας) καθώς και οι δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης από τον κ. Τιμολέων Φαρμάκη, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιτυχημένη ημερίδα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Μεταφορών και Δικτύων Μεταφορών και αντιπρόεδρο του ΕΚΕΤΑ σχετικά με τις δράσεις που απαιτούνται σε όλα τα πεδία ώστε να βρουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης αλλά και εφαρμογής σχετικές καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ασφαλέστερες, οικονομικότερες και πιο πράσινες μεταφορές.